twitter


setelah berdiskusi hati ke hati dengan abam pahrin, kami sepakat untuk sambut raya pertama ni di KL sahaja... memandangkan ibu mertua dalam proses sembuh dari pembedahan buang kanser usus tu..Alhamdulillah, ibu mertua semakin stabil...dalam sakit2 pon sempat marah pak mertua pasal salah bawak bantal yang dia nak tu!haha..adoii..mama..mama...perangai big boss tu masih tak hilang lagi...tapi sekurang2 tau la dia dah ok sikit dari sebelum ni..

jadi ikut pada husband la bila dia nak jaga mak dia tu..jadi raya ni kami sepakat untuk balik kampung asing2...pagi raya kedua tu aku balik kampung...suami aku petang tu...aku memang sengaja bagi peluang untuk dia menjaga mamanya..bila lagi nak berbakti pada ibu bapakan...cuma tak pasti sama ada nak beraya di Melati atau BTHO..betul orang cakap, bila mak takde tu nak sambut raya pon tak meriah...

tunggu dan lihat je la ape akan jadi nanti..manusia ni hanya mampu merancang je...yang menentukan hanya Allah je....


pinggan tak retak, nasi tak dingin...
kau tak nak..aku sepuluh kali tak ingin lerrrrrrr....

teringat kata pepatah arwah pakcik husband aku pasal orang yang suka double standard orang ni...xkisah lerr pasal duit ke..pasal jawatan ke..
suka sangat pandang orang macam hina sangat...
masalahnye awak tu mulia sangat ke....
keturunan awak tu hebat sangat ke...

umur bukan makin lama makin muda..dah makin tua..tunggu masa je nak kena panggil kat sang Pencipta...
masih lagi nak beza2kan layanan tu...

malas aku nak ambil tahu hati perasaan kau..bukan kau nak hargai pun..tak tau apa masalah kau dengan aku...
hidup kau,kaulah tentukan..hidup aku kisah pulak kau kan?




semalam dapat berita yang agak menyedihkan bagi aku dan keluarga suami aku.. Along bagitau yang mama menghidap KANSER USUS..cuma tak tau dah stage berapa.. terkedu masing2 terima berita tu.. sebelum ni dah banyak kali mama mengadu perut dia sakit..nak makan pon xlalu...dari badan mama boleh dikatakan berisi semakin hari semakin susut...sebelum ni mama dah banyak kali check up kesihatan dia tapi dia bagitau dia ok manjang..dan doc xtau sakit apa..mustahil xkan doc tak check betul2...maybe kali ni along berkeras suruh mama wat full body check up dan hasilnya....hurmmm...sedih rasa di hati..ntah la...susah nak aku gambarkan dengan kata2 sekarang...banyak hal yang berlaku disebalik kejadian ni...boleh dikatakan puasa yang menguji kesabaran dan keimanan aku...yang mampu aku lakukan hanyalah berdoa agar mama diberikan kesihatan yang baik dan segera bebas dari kanser yang dihadapi..